Ajan Optiikan valtteina laatu ja asiakkaiden tuntemus

Ajan Optiikka on Riihimäen keskustassa toimiva yksityinen optikkoliike, joka on toiminut liki samalla paikalla 30 vuoden ajan. Yrityksen omistus siirtyi viime vuonna Mirva Mäkiselle, joka oli työskennellyt yrityksessä jo yli 10 vuoden ajan.

Mirva Mäkinen osti Ajan Optiikan sen perustaneilta Reija Roiniselta ja Reima Mäkelältä. Riihimäkeläisten hyvin tuntemat optikot saattaa edelleen tavata tiskin takana, sillä he ovat yhä apuna liikkeessä etenkin loma-aikoina.

– Tärkeänä syynä päätökseeni ryhtyä yrittäjäksi oli, että meillä on niin ihanat asiakkaat. Sekä luonnollisesti vakavarainen ja kannattava yritys, Mirva Mäkinen kertoo.

Optikkoliikkeiden pelikenttä on muuttunut viime vuosien aikana paljon, sillä isot ketjut ovat haastaneet Ajan Optiikan kaltaiset pienet paikalliset toimijat. Mirva Mäkisen mukaan palvelu ja tinkimätön laatu ovat ne valtit, joilla yksityinen optikkoliike pärjää nyt ja tulevaisuudessa.

– Me käännämme tarvittaessa kaikki kivenkolot, jotta asiakas saa hänen tarpeitaan parhaiten palvelevan näköratkaisun. Meillä on mahdollisuus vastata kaikkein vaativimpiinkin toiveisiin ja toteuttaa erittäin pitkälle räätälöityjä ratkaisuja laajan toimittajaverkoston tarjoamien laadukkaiden tuotteiden sekä vankan osaamisen ja ammattitaidon avulla, Mäkinen kertoo.

Ajankohtainen koronavirusepidemia on näkynyt optikkoliikkeessä siinä, että asiakkaat ovat varovaisempia ja tarkempia asioinnin turvallisuudesta. Ajan Optiikka pystyy Mirva Mäkisen mukaan vastaamaan asiakkaiden huoleen pitämällä erittäin hyvää huolta hygieniasta ja siisteydestä, kuten terveydenhuollon palveluita tarjoavan yrityksen toimintatapoihin kuuluukin.

– Lisäksi tarjoamme asiakkaille täysin yksityistä ajanvarausta aukioloaikojen ulkopuolella ja toimitamme
tarvittaessa valmiit lasit myös suoraan asiakkaalle kotiin, Mäkinen kertoo.