Oddd Things tekee outoja koruja kolmiulotteisesti

Oddd Things on riihimäkeläisen Osmo Kotosen korupaja, joka suunnittelee ja valmistaa yksilöllisiä ja ympäristöystävällisiä korvakoruja. Korut valmistetaan kierrätys- ja biopohjaisesta muovista 3D-tulostustekniikalla. Koruja on myynnissä jälleenmyyjillä ja Oddd Thingsin verkkokaupassa.

Graafisen alan ammattitaustan omaava Osmo Kotonen kertoo, että ajatus kolmiuloitteisella tulostustekniikalla valmistetuista koruista syntyi oikeastaan tyhjästä vuoden 2018 syksyllä. Idea jalostui nopeasti ensimmäisiksi tuotteiksi, jotka saivat jopa yllättävän hyvän vastaanoton. Nykyisin Kotonen kertoo tekevänsä koruja lähes päätoimisesti.

– Korut olivat ehkä tarpeeksi ihmeellisiä Riksun pienessä kaupungissa, nauraa Kotonen, jonka korujen myyntipakkauksissa myös riihimäkeläisyys nousee selvästi esille.

Olenkin nyt pyrkinyt panostamaan myyntiin oman verkkokauppani kautta. Olen myös lähdössä mukaan isompaan verkkoyhteisöön, jossa myydään ekologisesti valmistettuja tuotteita

Ideoita monimuotoisiin ja värikkäisiin koruihin Kotonen kertoo saavansa jatkuvasti omaa ympäristöään tarkkailemalla. Hän tekee myös kustomoituja koruja asiakkaan toiveiden mukaan.

– Parhaillaan istun kotiparvekkeella ja katson näkymää Riihimäen kattojen yli. Ja mietin samalla, saisiko niistä muotoja ja värejä seuraaviin töihini. Minulla on varmaan kymmenen idealehtiötä, joista jokin kulkee aina mukanani tai on valmiina yöpöydällä, Osmo Kotonen kuvailee.

Supportti.fi-palvelussa mukanaolosta Kotonen toivoo piristysruisketta korujen etämyyntiin. Ajankohtainen koronavirustilanne on hiljentänyt korukauppaa, koska suuri osa Oddd Thingsin koruista myydään jälleenmyyjien kautta. 

– Olenkin nyt pyrkinyt panostamaan myyntiin oman verkkokauppani kautta. Olen myös lähdössä mukaan isompaan verkkoyhteisöön, jossa myydään ekologisesti valmistettuja tuotteita, Kotonen esittelee.

Kenelle Oddd Thingsin värikkäät korut on suunnattu? Taiteilija naurahtaa, että 99 prosenttia asiakkaista ovat naisia, mutta mallistosta löytyy myös raavaammalle sukupuolelle soveltuvia töitä.

– Esimerkiksi Taikanappi-korut sopivat hyvin myös miehelle. Itsekin pidän niitä, Osmo Kotonen mainitsee.